زمان جاری : شنبه 02 تیر 1403 - 2:10 بعد از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



ارسال پاسخ
تعداد بازدید 2443
نویسنده پیام
yas آفلاین

نیمه فعال
ارسال‌ها : 63
عضویت: 31 /6 /1390
سن: 22
شناسه یاهو: yas14ya@yahoo.com
تشکرها : 8
تشکر شده : 46
نشانگر حد دما با سنسور DS1621 و LCD :


نشانگر حد دما با سنسور DS1621 و LCD :


این برنامه که به زبان بیسیک نوشته شده است اطلاعات خروجی سنسور دمای دیجیتالی DS1621 را که بر اساس استاندارد I2C کار میکند مورد پردازش قرار داده و سپس در 3 سطح کم ، متوسط و زیاد از طریق 3 عدد LED با رنگهای مختلف را بهد نسبت حد دما روشن یا خاموش میکند .

در این مدار از خروجی سنسور دما که در زمان رسیدن به حدها فعال میشود ، رله ای قرار داده شده است که میتواند مستقیما وسایل حرارتی برودتی را راه اندازی نماید .







Password : avrmicro.blogfa.com

دانلود کنید

چهارشنبه 23 فروردین 1391 - 13:40
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
yas آفلاین


نیمه فعال
ارسال‌ها : 63
عضویت: 31 /6 /1390
سن: 22
شناسه یاهو: yas14ya@yahoo.com
تشکرها : 8
تشکر شده : 46
پاسخ : 1 RE سنسور دماSMT160
سنسور دما SMT160


تا کنون با سنسورهای دما متفاوتی آشنا شده اید که از معروفترین ان ای سی lm35 است که یک ای سی آنالوگ می باشد.

اما در این قسمت یک ای سی دیگر دماسنج را برایتان معرفی می کنیم که این ای سی دیجیتال می باشد یعنی به این صورت است که این ای سی دارای ۳ پایه می باشد و یکی از پایه اطلاعات دما را به صورت دیتا به خروجی می دهد .(البته نه به صورت مستقیم).


smt160_yazdkit-3

در این قسمت نمای از این سنسور وترتیب ونوع پایه برای شما نمایش داده شده است.

۱:vcc

2:gnd

3:output

به دو پایه تغذیه +۵ ولت می دهیم و پایه سوم که خروجی است در حالت عادی فرکانسی حدود ۴ کیلو هرتز تولید می کند که نسبت به دما duty-cycle ان تغییر می کند . (منظور از دیو تی سایکل duty_cycle نسبت زمان hight بودن پالس به کل زمان پالس در یک سیکل می باشد.) در واقع اطلاعات دما در این سیکل و در Duty_cycle نهفته شده است.

خرید پستی سنسور دما smt160

smt160

این سنسور می تواند دمایی حدود -۴۵ تا +۱۳۰ سانتی گراد ، با رزولیشون بالای ۰.۰۰۵ سانتی گراد را اندازه گیری نماید.

کارخانه سازنده یک فرمولی مانند عکس زیر برای این ای سی مشخص کرده است.

smt160_yazdkit

smt160_yazdkit-1

که بر طبق فرمول در صورتی که ما d.c (duty-cycle) را داشته باشیم می توانیم از طریق فرمول دما را بدست اوریم که در ادامه توضیحات کاملتری داده می شود.

این ای سی در تیپ های مختلف ساخته شده است که در شهر یزد نوع TO92 وجود دارد که مانند ای سی lm35 به شکل ترانزیستور می باشد.

در مورد تغذیه این ای سی باید بگم که می توان از ولتاژ ۴.۷۵ ولت تا ۷.۲ ولت را به ان وصل نمایید که بهترین ولتاژ ۵ ولت می باشد و جریان مصرفی این ای سی حدود ۱۶۰ تا ۲۰۰ میکرو آمپر می باشد.

فرکانس خروجی ای سی مابین ۱ تا ۴ کیلوهرتز می باشد و امپدانس خروجی ای سی ۲۰۰ اهم می باشد. این ای سی دماسنج مناسب برای میکرو پروسسورها است که فاقد adc می باشند مانند ۸۰۵۱ که به راحتی می توانند با این ای سی کار بکند.

از مزیت های دیگر این ای سی این است که می توانید با کابلی که بیش از ۲۰ متر طول داشته باشد ان را به میکرو متصل نمایید.

smt160_yazdkit-4

برای کاهش نویز بر روی مدار می توانید از مدار پیش نهادی زیر استفاده نمایید که در دیتاشیت ای سی اورده شده است.

smt160_yazdkit-2

و در آخر قیمت این ای سی در یزد حدود ۳۰۰۰ تومان می باشد.

ودر مورد برنامه

در این پروژه از میکرو Atmega8 و از زبان بیسیک برای برنامه نویسی استفاده شده است.

برای بدست اوردن دیوتی سایکل از تایمر ۱ استفاده شده است به این صورت که میکرو زمان Hight بودن و low بودن یک سیکل خروجی را می شمارد سپس این دو زمان بدست آمده را با هم جمع میکند و در مرحله بعد زمان Hight بودن را بر کل زمان یک پالس تقسیم می کند که بدین ترتیب duty_cycle بدست می اید.

که بر طبق فرمول زیر مراحل را انجام می دهد.

smt160_yazdkit-51

۱: t(hight) + t(low)=T

2: t(hight) / T= D.C

3: D.c = D.C – 0.32

4: Temp = D.c / 0.0047

در مجموع کار با این ای سی خیلی راحت است ولی اگر مشکلی داشتید می توانید ان را در تالار گفتمان سایت مطرح سازید.

برای دانلود بر نامه به همراه نقشه شماتیک و دیتا شیت ای سی بر روی عکس زیر کلیک نمایید.

پسورد -رمزپسورد فایل : www.yazdkit.com

جهت دانلود فایل فایل شماتیک ، دیتا شیت وسورس برنامه sm160 بر روی عکس زیر کلیک نمائید.
http://www.yazdkit.com/wp-content/uploads/download.jpg

چهارشنبه 23 فروردین 1391 - 13:59
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
yas آفلاین


نیمه فعال
ارسال‌ها : 63
عضویت: 31 /6 /1390
سن: 22
شناسه یاهو: yas14ya@yahoo.com
تشکرها : 8
تشکر شده : 46
پاسخ : 2 RE
سنسور دما
LM75 یک اندام حسی درجه حرارت است همراه با مبدل آنالوگ به دیجیتال(یا به بیانی تغییرات دلتا ـ سیگما ) و همچنین دارای آشکار ساز دیجیتالی افزایش بیش از حد دما ازطریق رابط I2C می باشد
sensor , lm75

این سنسور قادر به خواندن دما در کسری از ثانیه است آی سی LM75 می تواند به عنوان کلید حرارتی مستقل نیز عمل کند برای چنین کاری می توان محدوده بالایی و پایینی دما برای تغییر وضعیت کلید را برنامه ریزی کرد وقتی دمای اندازی گیری شده از محدوده تعیین شده خارج شود ، خروجی مدار در سطح منطقی پایین قرار می گیرد این خروجی را می توان به عنوان وقفه برای کامپیوتر یا میکرو کنترلر به کار برد هنگام روشن شدن مدار ، محدوده های بالایی و پایینی حرارتی بر روی 75 درجه و 80 درجه تنظیم می شود .

این سنسور به صورت SMT و برای کار با ولتاژ تغذیه 3/3 تا 5 ولت ساخته شده است و می تواند دمای مورد نظر را با تفکیک پذیری نیم درجه از ۵۵ - تا ۱۲۵ + درجه سانتی گراد اندازه گیری کرد یکی از دیگر محاسن این سنسور آن است که جریان لازم برای کارش در حدود ۲۵۰ میکرو آمپر است که این جریان در بعضی موارد به یک میلی آمپر هم می رسد و در حالت خاموش در حدود یک میکرو آمپر جریان می کشد در زیر شمای پایه های سنسور را مشاهده می کنید پایه های ۴ و ۸ پایه های تغذیه سنسور هستند و بنا به مدل سنسور از ۳.۳ تا ۵ ولت تغییر می کنند در ضمن برای تغذیه حتما یک خازن 1. میکرو فاراد باید به پایه 8 وصل شود .

پایه شماره ۳ می تواند هم به عنوان یک وقفه برای پروسسور استفاده شود هم می تواند محدوده بالایی را مشخص کند یعنی این که وقتی دما به محدوده بالایی ( ۷۵ درجه) رسید این سنسور این پایه را صفر می کند ( این پایه ACTIVE LOW است)
sensor , lm75

همان طور که در مباحث ذکر شد این سنسور از پروتکل I2C استفاده کرده یعنی برای استفاده از این سنسور باید بتوانید با این سنسور ارتباط سریال داشته باشید که این یکی از محاسن این سنسور است این سنسور ۸ پایه دارد.

پایه شماره ۱ و ۲ یعنی SDA و SCL پایه های ارتباط I2C سنسور هست که اغلب به میکرو ای که قادر به ارتباطات اینترفیس باشد وصل می شود

پایه های ۵ و ۶ و ۷ این سه پایه یعنی A0 و A1 و A2 این سه پایه آدرس های اینترفیس سنسور هستند در پروتکل I2C فرمانده که می تواند یک میکرو باشد برای ارتباط با فرمانبرها آنها را با یک اسم می شناسد که این است 8 بیت که 7 بیت اول نام سنسور است و بیت 8 به سنسور اعلام می کند که گیرنده باشد یا فرستنده 4 بیت اول اسم سنسور 1001 است و غیر قابل تغییر است و سه بیت کم ارزش توسط این سه پایه تعریف می شود که بهتر است هر سه صفر یا یک باشند .

همان طور که گفته شد بعد از ارتباط با سنسور و صدا کردن آن توسط بیت هشتم وضعیت سنسور را تعیین می کنیم یعنی به سنسور اعلام می کنیم که اطلاعات بفرستد یا اطلاعات بگیرد که ما این وضعیت را 1 قرار داده و سنسور را فرستنده می کنیم تا میزان دما را برای ما بفرستد.

چهارشنبه 23 فروردین 1391 - 14:03
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :